Stichting 

Red de Wieringermeer 
 

Om ons steun te betuigen kunt u het gastenboek tekenen !

Gastenboek

Peter Zeilstra
11-03-22 10:49:35
De Wieringermeerpolder is ooit gerealiseerd om in de toekomstige voedselvoorziening van Nederland te voorzien maar is nu verworden tot het lelijkste deel van Noord Holland.
Of zoals een bekende Nederlander het formuleerde; “om bij het mooiste eiland (Texel natuurlijk!) en het mooiste ex-eiland (“op Wieringen!”) van Nederland te komen, moet men eerst door het allerlelijkste stuk Nederland rijden. Met zijn windturbines, zonnepanelenvelden, agriport, kassen, industrie en energieslurpende datacenters.
Van die prachtige polder is nu al bijna niets meer over. Van datgene wat er nog rest, moeten we afblijven! Geen uitbreiding van al die ellende, alleen nog maar teruggeven aan de boeren en de natuur!
Jan Lont J.C.
09-03-22 16:00:49
Uitstekend initiatief. Verschillende politieke partijen in Hollands Kroon lijken momenteel geheel verstoppertje te spelen op het vlak van data centers. Je kunt raden waarom er geen duidelijke informatie op dit vlak wordt gegeven. Aan alle kiezers is het nu, om bij de Gemeenteraads-­verkiezing een duidelijke stem uit te brengen (afrekenen). Er staan al veel te veel hectares met Datacenters, met alle genoemde schadelijke effecten. Verdere bouw : NEE, dat wil de grote meerderheid van de inwoners niet. Wat we nodig hebben is support voor onder meer de akkerbouw op deze vruchtbare Wieringermeer grond. Ook het verder toevoegen van de mega windmolens moet een halt worden toegeroepen. Deze Gemeente heeft in de landelijke verhouding meer dan genoeg op dit vlak "geleverd". De inwoners en de MKB-sector, die hebben daarmee al veel ingeleverd en het milieu zeker nog meer. Veel succes met de strijd.
Voor een ieder, breng deze stichting en website onder de aandacht.
Jan Nuij
15-01-22 11:05:50
Volledig eens met artikel in Noorhollands Dagblad za 15 januari van Jan Meijles.
Provinciale Staten en bestuurders zouden zich moeten schamen voor het verwoesten van het polderlandschap door energieslurpende datacenters. Succes met jullie tegenspraak
ria de groot
18-12-21 09:20:46
ik sta volledig achter u visie!
Tonen: 5  10