Stichting 

Red de Wieringermeer 
 

Om ons steun te betuigen kunt u het gastenboek tekenen !

Gastenboek

Gert-Jan Mellink
12-03-24 14:48:48
In Zeewolde wist Extinction Rebellion in samenwerking met politieke partijen en burgers op geweldloze wijze de sneeuwbal aan het rollen te krijgen waardoor het geplande datacentrum daar niet kwam. Gemiste kans dat Red de Wieringermeer zo terugschrok dat zelfs praten niet mogelijk was. Gemiste kans. We stopten na een kleine actie daarom.
Jan Secker
26-02-23 19:49:26
Jan Jansen (? Wie mag dat zijn ?) heeft het niet helemaal begrepen.
De Wieringermeer en meer specifiek Agriport heeft geen gebrek aan elektriciteit.
Daar is op de vijf daar aanwezige onderstations maar liefst 1240MVA beschikbaar.
De rest van de Kop van Noord Holland moet het doen met maar vier onderstations met totaal slechts 620MVA aan beschibare middenspanning.
U leest het goed, dat is dus de helft van wat er voor Agriport is bestemd.
Daar nog meer voorzieningen treffen is als water naar de zee dragen.
Netcongestie in de Kop van Noord Holland is het voornamelijk gevolg van het oprichten van de datacenters op Agriport.
Jan Jansen
22-01-23 09:32:17
Ik zie dat jullie overal tegen zijn.
Ik zie een oplossing, de Wieringermeer afsluiten van het elektriciteitsnet zodat er elders ruimte komt.
Kan de Wieringermeer ook meteen ervaren dat het leven zonder elektriciteit helemaal niet romantisch is.
Peter Zeilstra
11-03-22 10:49:35
De Wieringermeerpolder is ooit gerealiseerd om in de toekomstige voedselvoorziening van Nederland te voorzien maar is nu verworden tot het lelijkste deel van Noord Holland.
Of zoals een bekende Nederlander het formuleerde; “om bij het mooiste eiland (Texel natuurlijk!) en het mooiste ex-eiland (“op Wieringen!”) van Nederland te komen, moet men eerst door het allerlelijkste stuk Nederland rijden. Met zijn windturbines, zonnepanelenvelden, agriport, kassen, industrie en energieslurpende datacenters.
Van die prachtige polder is nu al bijna niets meer over. Van datgene wat er nog rest, moeten we afblijven! Geen uitbreiding van al die ellende, alleen nog maar teruggeven aan de boeren en de natuur!
Jan Lont J.C.
09-03-22 16:00:49
Uitstekend initiatief. Verschillende politieke partijen in Hollands Kroon lijken momenteel geheel verstoppertje te spelen op het vlak van data centers. Je kunt raden waarom er geen duidelijke informatie op dit vlak wordt gegeven. Aan alle kiezers is het nu, om bij de Gemeenteraads-­verkiezing een duidelijke stem uit te brengen (afrekenen). Er staan al veel te veel hectares met Datacenters, met alle genoemde schadelijke effecten. Verdere bouw : NEE, dat wil de grote meerderheid van de inwoners niet. Wat we nodig hebben is support voor onder meer de akkerbouw op deze vruchtbare Wieringermeer grond. Ook het verder toevoegen van de mega windmolens moet een halt worden toegeroepen. Deze Gemeente heeft in de landelijke verhouding meer dan genoeg op dit vlak "geleverd". De inwoners en de MKB-sector, die hebben daarmee al veel ingeleverd en het milieu zeker nog meer. Veel succes met de strijd.
Voor een ieder, breng deze stichting en website onder de aandacht.
Tonen: 5  10